eregi_replace error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »
Rick steenhuis

rick steenhuis

26/01/2014 02:30:40
Quote Anchor link
ik krijg sinds kort een error: Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 112
dit is de regel 112

$this->output = eregi_replace("\[url\][[:space:]]*(http://)?([^\\[]*)[[:space:]]*\[/url\]", "<a href=\"http://\\2\" onclick=\"target='_blank';\">http://\\2</a>", $this->output);

en dit een stukje omringend script

$this->output = preg_replace('!\[u\](.*?)\[/u\]!', "<u>\\1</u>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[b\](.*?)\[/b\]!', "<strong>\\1</strong>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[i\](.*?)\[/i\]!', "<i>\\1</i>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[s\](.*?)\[/s\]!', "<s>\\1</s>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[sup\](.*?)\[/sup\]!', "<sup>\\1</sup>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[sub\](.*?)\[/sub\]!', "<sub>\\1</sub>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[small\](.*?)\[/small\]!', "<small>\\1</small>", $this->output);
$this->output = preg_replace("#\[color=(\#[0-9A-F]{6}|[a-z\-]+)\](.*?)\[/color\]#si", "<span class='color: \\1'>\\2</span>", $this->output);
$this->output = eregi_replace("\[url\][[:space:]]*(http://)?([^\\[]*)[[:space:]]*\[/url\]", "<a href=\"http://\\2\" onclick=\"target='_blank';\">http://\\2</a>", $this->output);
//$this->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);
$this->output = preg_replace("/\[url\=(.*?)\](.*?)\[\/url\]/is","<a href=\"$1\" onclick=\"target='_blank';\">$2</a>", $this->output);

$this->output = preg_replace("#([\n ])([a-z]+?)://([a-z0-9\-\.,\?!%\*_\#:;~\\&$@\/=\+]+)#i", "\\1<a href=\"\\2://\\3\" onclick=\"target='_blank';\">\\2://\\3</a>", $this->output);
$this->output = preg_replace("#([\n ])www\.([a-z0-9\-]+)\.([a-z0-9\-.\~]+)((?:/[a-z0-9\-\.,\?!%\*_\#:;~\\&$@\/=\+]*)?)#i", "\\1<a href=\"http://www.\\2.\\3\\4/\" onclick=\"target='_blank';\">www.\\2.\\3\\4</a>", $this->output);
$this->output = preg_replace("#([\n ])([a-z0-9\-_.]+?)@([\w\-]+\.([\w\-\.]+\.)?[\w]+)#i", "\\1<a href=\"mailto:\\2@\\3\">\\2@\\3</a>", $this->output);
$this->output = str_replace("
", "<hr style=\"width: 75%\" />", $this->output);
$this->output = str_replace("
", "<hr style=\"width: 75%\" />", $this->output);

if($sStatus != 1) $this->output = preg_replace("/\Afbeelding
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 12:11:36
 
Ivo P

Ivo P

26/01/2014 08:56:56
Quote Anchor link
Dat wil zeggen dat je een verouderde php functie gebruikt die bij een volgende php update zal verdwijnen.

Gebruik net als een paar regels eerder preg_replace()
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 12:03:58
Quote Anchor link
$this->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);

resulteert in: Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 113
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 12:08:36
Quote Anchor link
lijkt me sterk dat een regel met daarin de functien eregi_replace() een foutmelding over preg_replace() geeft.

De melding is wel duidelijk: een pattern staat tussen niet-alfanumerieke tekens, zoals ~, #, @ en dergelijke

preg_replace('#abc[a-z]+\d$#', '$0', $string);

Je kunt ook een slash als delimiter gebruiken, maar zeker in combinatie met html- of ubbtags waarin al / staat, en ook nog een letterlijk bedoelde [ ] die ook nog met een \ escapet worden, wordt het met een slash als delimiter al snel een oerwoud aan slashes
(immers, de / in je string zou dan ook weer escapet moeten worden)
 
Michael -

Michael -

28/01/2014 12:10:31
Quote Anchor link
Rick steenhuis op 28/01/2014 12:03:58:
$this->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);

resulteert in: Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 113

eregi_replace resulteert niet in preg_replace warning....

Maar voor het omzetten van eregi_replace naar preg_replace kijk dan eens naar deze 2 regels in je eigen code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
/$this->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);

$this->output = preg_replace("/\[url\=(.*?)\](.*?)\[\/url\]/is","<a href=\"$1\" onclick=\"target='_blank';\">$2</a>", $this->output);


Hier heb je eregi al omgezet naar preg en zie je dat het niet klakkeloos kan kopiëren, maar het wel verschild. Zie Documentatie.

Een tip: Begin met een single quote (') om te voorkomen dat je de dubbel quotes (") moet gaan escapen (\") dit maakt het een stuk leesbaarder.
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 12:12:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$this
->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);

// [url=http://phphulp.nl/]php hulp[/url]
$this->output = preg_replace("#\[url=([^\]]*)]([^\]]+)\[/url])#i",
        '<a href="$1" onclick="target=_blank">$2</a>',
            $this->output);
?>


Toevoeging op 28/01/2014 12:16:12:

#....#i expressie case-Insensitive

\[url= letterlijk een [ gevolgd door url=
([^\]]*) 0 of meer keer een karakter uit de groep tussen []: ^\] (niet een ], die weer escapet wordt)
] letterlijk een ] (immers is onmogelijk een afsluiting van een eerder geopende [ ]

etc
Gewijzigd op 28/01/2014 12:13:18 door Ivo P
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 12:16:58
Quote Anchor link
ik ben weer even opnieuw begonnen. mischien even handig te weten dat ik niet zo'n php kenner ben maar wegens omstandigheden ben ik even op mezelf aangewezen. regel 113 was er bij betrokken omdat ik de testregel eronder had gezet

dit is de oorspronkelijke regel 112

$this->output = eregi_replace("\[url\][[:space:]]*(http://)?([^\\[]*)[[:space:]]*\[/url\]", "<a href=\"http://\\2\" onclick=\"target='_blank';\">http://\\2</a>", $this->output);

ik had de hoop dat deze zou werken maar dat was iets te makelijk
$this->output = preg_replace("\[url\][[:space:]]*(http://)?([^\\[]*)[[:space:]]*\[/url\]", "<a href=\"http://\\2\" onclick=\"target='_blank';\">http://\\2</a>", $this->output);

resulteert in: Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 112
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 12:19:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
#\[url]\s*(https?://)?([^] ]+)\s*\[/url]#i


delimter #
\ letterlijk [url]
\s* 0 of meer spaties

(https?://)?
optioneel, want ?
letterlijk http:// of https:// (de s is dus ook optioneel door de ?


([^] ]+)
een serie van 1 of meer (+) tekens, niet zijnde een ] of een spatie
\s* weer 0 of meer spaties

\[/url] letterlijk

i hele verhaal case Insens
Gewijzigd op 28/01/2014 12:23:03 door Ivo P
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 12:27:34
Quote Anchor link
zit ik zo een beetje in de goede richting ? sorry voor mijn ongeschoolde onwetendheid.

$this->output = preg_replace("#\[url\][[:space:]]*)](https?://)?([^] ]+)\[/url])#i",
'<a href="$1" onclick="target=_blank">$2</a>',
$this->output);
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 12:32:12
Quote Anchor link
ik geef de voorkeur aan \s boven [:space:]

ik weet niet eens zeker of preg [:space:] wel kent.

Verder heb je nu dus nodig

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="$1$2" onclick="target=_blank">$1$2</a>


want $1 is het eerst ding tussen ( ), dus het protocol en $2 het tweede, dus "www.xyz.nl"
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 12:41:27
Quote Anchor link
sorry ik weet dat t niet de bedoeling is maar kunt u voor mij een regel maken die klopt ? want ik heb twijfels over mijn eigen kunsten mvg rick
 
Michael -

Michael -

28/01/2014 13:08:53
Quote Anchor link
Rick steenhuis op 28/01/2014 12:41:27:
sorry ik weet dat t niet de bedoeling is maar kunt u voor mij een regel maken die klopt ? want ik heb twijfels over mijn eigen kunsten mvg rick


Ivo P heeft het antwoord al gegeven. Zie ook, zoals ik al zei, de documentatie.
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 13:38:54
Quote Anchor link
dit is wat ik er van heb gemaakt

$this->output = preg_replace("#\[url\][[:space:]]*)](https?://)?([^] ]+)\[/url])#i",<a href="$1$2" onclick="target=_blank">$1$2</a>

en dit is de error

Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 112



Toevoeging op 28/01/2014 13:43:22:

en ook met \s blijft het scherm wit
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 14:09:33
Quote Anchor link
je mist na de erste comma een ', net als na de </a> en ook mis je nog daarachter een var als $this-output
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.